#

Danny Levan: Понякога трябва да се пуснеш по течението, за да ти се случат неочаквани неща

 
Даниел Русев, по-известен като Дани Левън, е роден в Бургас на 24 април. Той е български поп, денс и хаус певец, успял да реализира много успешни проекти и в чужбина. Дълги години е правил музика, продуциран от световен лейбъл. Преди две години промотира парче с фолк звездата Анелия - „В твоя ум”. След дълга пауза Дани се завърна с парчето "Нека го направим".


Дани, какво искаш да направиш, че си озаглавил новото си парче така?
Това, което искам, е да правя музика, такава, каквато я усещам. Песента като цяло е насочена към хората, които търсят забавления, любов и приключени. Със заглавието искам да стимулирам слушателите да правят това, което им харесва. Животът е изпълнен с толкова много приключения и трябва да им се отдаваме, като си кажем: нека го направим. Понякога е задължително да се пуснем по течението, за да ни се случат неочаквани неща. Не винаги това, което плануваме, е най-доброто за нас. Затова нека се отпуснем и да се понесем по неочакваното.
Отдавна не си издавал парчета. Защо си даде толкова голяма пауза?
Аз не правя музика по-поръчка или по задължение. Музиката е велико изкуство, което трябва да те завладее и да избухне от теб, когато имаш какво да кажеш и да дадеш. Тази песен беше готова почти година преди да излезе клипа. Изчаквах подходящ момент, за да бъде публикувана. Изчаках и да ми изтекат договорите, които бях подписал, за да мога свободно да преценя къде да я издадем. Спрях се на "Fasing the sun" да са издателите на песента, защото ми се стори подходяща за тях и съм щастлив, че и те харесаха проекта.
Сравняват те с Рики Мартин. Харесва ли ти този аналог?
Аз съм Дани Леван и искам така да ме запомнят хората. Важно за всеки артист е да бъде разпознават. Иначе щом ме сравняват със световните звезди, мога само да се радвам. Кой не би се зарадвал?
Имаш ли идоли?
 Никога не съм имал идоли. Знам, може би е странно, но аз ви аги съм се прекланял към песента на определени артисти, не толкова на самите тях. Разбира се, има доста музиканти, които следя, но не съм ги възприемам като идоли, а по-скоро са ме вдъхновявали техни творби.
Преди време направи песен с Анелия. Защо не залитна към фолка?
Аз не деля музиката. Музиката си е музика. Тя трябва да бъде цветна, стилово богата и различна. Анелия е уникален човек, когото обичам. Научи ме на доста неща. Смятам, че и аз и бях полезен и се радвам, че и тя го оценя високо и се радваме на едно добро приятелство. Получавал съм предложения от музикални компании в този стил, но аз съм твърде разнообразен артист. За мен би било клетка да се огранича в това да правя само една и съща музика. Обичам да експериментирам и да правя това, което ми е интересно - музиката.
Може ли човек да се издържа в България с поп музика?
Разбира се! Не съм фен на клишетата, че "музикант къща не храни". Това са думи, нямащи нищо общо с реалността. Когато събереш правилните хора и мислите като едно цяло, успехът е гарантиран.


Работил си със световен лейбъл. Защо се стигна до раздяла?
Честно казано бях разочарован от тях и начина им на работа. Когато реших да напусна компанията, първо говорих с директора на компанията в Гърция. Той го прие доста лично, смяташе ме за свое откритие. Но в същото време не вземаха правилните решения за мен. Прекратих основния си договор, но остана този с Universal music publishing USA. Изчакаш да приключи и продължих напред сам.
За какво мечтаеш?
Мечтая да живеем в по-мирно и и спокойно време, в което хората да сме по-спокойни за себе си , близките и бъдещето си. Напрежението се усеща много силно. Може да е наивно, но ми се иска да живеем като в приказка, в която хората се подкрепят, обичат и забавляват. Мечтая си света да е това, което си мислех, че е, когато бях дете.
Имаш ли човек до себе си?
Личният живот си е личен. Това, което ще кажа, е че се чувствам щастлив в момента. Аз съм музикант и хората трябва да се интересуват от това каква музика правя, другото са пикантерии и жълтини, от които нямаме нужда. -А влюбен ли си и лесно ли се влюбваш? Да, влюбчив съм и то много. Не ми трябва дълго време, не премислям. Просто Купидон като се появи и направо ме застрелва. -Какво е за теб любовта? Любовта е вдъхновение, сила, смиреност. Любовта е необходимост! Прави ни по-добри, наистина.
Подготвяш ли нов проект или отново ще си направиш пауза?
Обмислям няколко проекта, дори не един. Но нека стигна до там. Искам новата ми песен, която излезе съвсем скоро, да стигне до хората сама, да я оставя да поживее и да се развие. Вярвам, че така песните стават истински хитове. Когато музиката стигне до теб сама, а не с другите методи на някои артисти, с песните тип флаери, които се набутват в ръцете на хората без да ги искат. Може би затова и толкова много хейт има под тях.

В. България СЕГА : https://www.bulgariasega.com/lichnosti_usa_canada/40614.html

Danny Levan Tuesday 18th of September 2018 07:28:41 AM